www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Поредни масови протести срещу горивата

25.03.2012 | Авто новини: Авто Продукти » Консумативи | Автор: | 1083 прочитания
A+ | A-

Около 300 души протестираха в София срещу високите цени на горивата. Днес протестиращите от движение „Сила“ избраха образно да представят ситуацията в България, като двама души се превъплътиха в ролите на „Политика“ и на „Лукойл“, които водят народа като три синджира роби. Протестиращите настояват за сваляне на ДДС върху горивата до 16% и за разбиване на картела между компаниите, както и монопола на „Лукойл“ при доставките на горива на едро.
По време на митинг-шествието, протестиращите скандираха „Мафия“ пред сградите на държавните институции, а пред заведенията призоваваха клиентите да се включат към протеста с думите: „Елата с нас, протестът е за вас“. Протестът приключи пред сградата на парламента. Събралите се носеха плакат „Не сме ЛУКови глави“, имаше скандирания срещу монопола. Пред парламента присъстващите надуха клаксоните на леките автомобили и освиркаха властта.
Протести имаше и в Благоевград, където около 100 автомобила се включиха в шествие. Протестиращите заредиха символично бензин за по 10-20 стотинки. Протести имаше и във Варна, Бургас и Пазарджик.
OFFNews.bgНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ