www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Женева 2012: Volvo показа официално новия V40

07.03.2012 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: | 1215 прочитания
A+ | A-

Днес по време на автомобилното изложение в Женева Volvo представи V40 - най-новото попълнение в класа премиум хечбек. Новото шведско творение притежава всички дизайнерски похвати, използвани и при другите модели на производителя. Класическата V-форма на предния капак, е подсилена с по-смели и изразителни линии, а радиаторната решетка е разположена по-ниско в сравнение с предшественика. Впечатление прави и по-широката линия на „раменете“, която тръгва от фаровете и очертава леко издигащ се към задната си част профил. 
Моторизацията на автомобила ще се извършва от турбиниран 5-цилиндров бензинов мотор, произвеждащ 254 конски сили. Мощният агрегат може да работи в тандем с 6-степенна механична или автоматична трансмисия. В този си вид, силовата установка позволява ускорение от 0 до 100 км/час за 6,7 секунди.
Интериорът на новия Volvo V40 следва стилистиката на компанията, налагана през последните години - ултра тънка централна конзола, достъпна в цветове Modern Wood, Shimmer Graphite и Centre Court, широко табло и ергономични и комфортни седалки, разполагащи с функция за отопление дори и на втория ред. Разбира се, на разположение в салона са задължителните за луксозно возило глезотии като USB/iPod и AUX изходи, панорамен покрив, множество ниши за поставяне на вещи и други. 
Според шведската компания, новият Volvo V40 е най-безопасният Volvo модел до момента. Автомобилът се предлага с вече познатите системи за сигурност като BLIS, Roll Over Protection System, Inflatable Curtains, WHIPS, Adaptive Cruise Control, Collision Warning with Auto Brake, Pedestrian Detection, City Safety и Driver Alert Control. Доста интересна и напредничава е технологията Pedestrian Airbag Technology, която представлява въздушна възглавница за пешеходци. Тя функционира с помощта на сензори, монтирани в предната броня, които регистрират възникването на физически контакт между автомобила и пешеходеца. Тогава предният капак на V40 се отваря и едновременно се повдига нагоре от раздуващата се въздушна възглавница. Напълно отвореният еърбег покрива зоната под отворения преден капак плюс една трета от предното стъкло и долната част на А-колоната, за да предпази максимално ударения от наранявания.
 Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ