www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Honda ревизира моделния си ред

19.07.2010 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: | 6378 прочитания
A+ | A-

Honda Motor възнамерява в най-близко бъдеще да проведе сериозна ревизия на своя моделен ред, премахвайки от него моделите, които губят популярност. Официално заявление японската компания засега не е правила, но за предстоящите рокади съобщават, независимо един от друг, големи световни информационни агенства и издания.
Като голямо събитие се очертава отказът от флагмана Honda Legend и неговият северноамерикански аналог Acura RL, които се свалят от производство поради занижена популярност на всички пазари.
В Япония Legend в последните години се ползва с крайно ниско търсене, както и болшинството големи и скъпи седани. В Европа продажбите на Legend никога не са били високи, а в последно време дори спаднаха рязко. Последен "пристан" се явяваше САЩ, но и там нещата се променят. В Северна Америка позициите на Acura RL се влошават, но интересен факт е това, че купувачите не се насочват към конкуренцията, а се пренасочват към друг фирмен модел - Acura TL.
В Япония особеностите на местния пазар също диктуват големи промени. Там предстои спиране на производството на минивана Honda Elysion, който отстъпва на конкурентите в класа си от сегашното поколение.
Най-интересен обаче е ходът с прекратяването на лансирането в Япония на бензиновите версии от Honda Civic. До момента на появата на следващото поколение от модела - към края на 2011 г., на японския пазар ще се предлагат само хибридните версии Civic.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ