www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Honda ревизира моделния си ред

19.07.2010 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: | 821 прочитания
A+ | A-

Honda Motor възнамерява в най-близко бъдеще да проведе сериозна ревизия на своя моделен ред, премахвайки от него моделите, които губят популярност. Официално заявление японската компания засега не е правила, но за предстоящите рокади съобщават, независимо един от друг, големи световни информационни агенства и издания.
Като голямо събитие се очертава отказът от флагмана Honda Legend и неговият северноамерикански аналог Acura RL, които се свалят от производство поради занижена популярност на всички пазари.
В Япония Legend в последните години се ползва с крайно ниско търсене, както и болшинството големи и скъпи седани. В Европа продажбите на Legend никога не са били високи, а в последно време дори спаднаха рязко. Последен "пристан" се явяваше САЩ, но и там нещата се променят. В Северна Америка позициите на Acura RL се влошават, но интересен факт е това, че купувачите не се насочват към конкуренцията, а се пренасочват към друг фирмен модел - Acura TL.
В Япония особеностите на местния пазар също диктуват големи промени. Там предстои спиране на производството на минивана Honda Elysion, който отстъпва на конкурентите в класа си от сегашното поколение.
Най-интересен обаче е ходът с прекратяването на лансирането в Япония на бензиновите версии от Honda Civic. До момента на появата на следващото поколение от модела - към края на 2011 г., на японския пазар ще се предлагат само хибридните версии Civic.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ