www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Новото BMW Серия 3 започва от 56 990 лв.

22.02.2012 | Авто новини: Автоновини » Представяния | Автор: | 1494 прочитания
A+ | A-

BMW Group и Камор Ауто официално представиха новото BMW Серия 3. На старта на шестия успешен сезон застанаха над 350 фенове на марката, както и едни от най-успешните спортисти на България – Петър Стойчев, Илиана Раева и Мартин Чой. Специален филм с тяхно участие отбеляза връзката между страстта за победа в спорта и страстта за шофиране.
Новото BMW Серия 3 се предлага с четири култивирани, икономични и еластични двигатели, всички с новата технология BMW TwinPower Turbo – BMW 320d, BMW 320d EfficientDynamics Edition, BMW 328i и BMW 335i. Още през март вариантите ще бъдат допълнени с още един бензинов BMW 320i и два дизелови агрегата BMW 316d и BW 318d. Стартовите цени за модела започват от 56 990 лв.
В шестия си успешен сезон „спортистът” в гамата на BMW, който е и най-продаваният премиум-автомобил на света, е автентичен – съхранява и доразвива типичните за модела характеристики, прогресивен – надгражда над постиженията на своите предшественици с иновативни технологии и недостижим комфорт и вълнуващ – с още-по динамична радост от шофирането. Новото BMW е с внушителна визия, която интерпретира по нов начин и последователно доразвива характерния за марката дизайн. Дългият преден капак, късите надвеси, дълго междуосие и изтеглена назад пътническа клетка на новото BMW Серия 3 Седан подчертават типичната за BMW динамика. Тя е още по-силно изразена благодарение на ниските, достигащи до бъбрековидната радиаторна решетка фарове, които оформят фокусирания „поглед” на автомобила.
Размерите на шестото поколение на модела са нараснали в сравнение с тези на предшественика му, като най-силно впечатление прави широката следа (отпред + 37 мм, отзад + 47 мм). Увеличената дължина (+ 93 мм) и по-голямото междуосие (+ 50 мм) подчертават спортния силует. Като това се изразява в още по-голяма стабилност и динамика и недостижим за предшествениците му комфорт. Типичен за BMW е и интериорът с ергономия и дизайн подчинени изцяло на удобството на водача. Висококачествените материали и прецизна изработка подчертават премуим-атмосферата, дори в базовата версия на модела. Освен това новото BMW Серия 3 Седан предлага значително повече място, особено за пътниците на задната седалка. Още при качването те могат да се насладят на повече място за краката и по-лесен достъп. Мястото за коленете зад предните седалки е увеличено с 15 мм, а пространството за главите с 8 мм.
За пръв път за новото BMW Серия 3 се предлагат три линии на допълнително оборудване - „Sport”, „Luxury” и „Modern”, които включват внимателно подбрани дизайнерски елементи. Всяка от тях по изключително индивидуален начин подчертава характерното собствено излъчване на новата спортна лимузина BMW Серия 3. През лятото на 2012 г. възможностите за индивидуализиране ще бъдат допълнени с М спортен пакет, в който са включени специално подбрани компоненти от M GmbH, както за интериора, така и за екстериора на автомобила.
Традиционно технологиите по задвижването и окачването са сред най-силните страни на BMW, затова и пъргавината и динамиката на управлението отново са най-ярките характеристики на новото BMW Серия 3 Седан. Надлъжно разположеният двигател, задното задвижване и балансираното разпределение на теглото от 50:50 остават негови отличителни черти. Освен типичният за марката спортен дух за радостта от шофирането допринася и значително увеличения комфорт на возене.
При въвеждането си на пазара новото BMW Серия 3 Седан ще се предлага с четири култивирани, икономични и еластични двигатели, всички с новата технология BMW TwinPower Turbo. За почитателите на редовите шестцилиндрови двигатели новото BMW 335i, оборудвано с BMW TwinPower Turbo редови шестцилиндров бензинов двигател с работен обем 3 л., предлага максимална мощност от 225 кВт/306 к.с. и максимален въртящ момент от 400 Нм, който е на разположение още при 1 200 об/мин. По този начин новото BMW Серия 3 превъзхожда предшественика си по отношение на динамичните характеристики и в същото време има по-ниски разход на гориво и нива на вредните емисии. BMW 328i е оборудвано с четирицилиндровият BMW TwinPower Turbo двигател, представител на ново поколение от леки и мощни бензинови двигатели, които перфектно подхождат на динамичната концепция на новата спортна лимузина. Изключително модерният агрегат развива мощност 180 кВт/245 к.с. и още при 1 250 об/мин разгръща максималния си въртящ момент от 350 Нм. Той ускорява BMW Серия 3 за 5,9 секунди от 0 до 100 км/ч. Средният разход на гориво е само 6,4 л/ 100 км. В новото BMW Серия 3 Седан изключително модерният BMW TwinPower Turbo четирицилиндров дизелов двигател с висока литрова мощност вече работи още по-ефективно. Това важи както за BMW 320d със 135 кВт/184 к.с. и въртящ момент 380 Нм, така и за BMW 320d EfficientDynamics Edition, при което максималната мощност от 120 кВт/163 к.с. е комбинирана със среден разход на гориво при тестовия цикъл на ЕС от само 4,1 л/ 100 км.
През есента на 2012 г. за първи път вариантите на BMW Серия 3 ще бъдат допълнени и с първия пълен хибрид сред компактните спортни лимузини в премиум-сегмента. При новото BMW ActiveHybrid 3 иновативната задвижваща технология BMW ActiveHybrid ще бъде съчетана както динамично, така и ефективно със спортният характер на BMW Серия 3.
Благодарение на технологията BMW EfficientDynamics всички двигатели на модела постигат изключително висока ефективност. Разходът на гориво и нивата на вредните емисии са понижени значително при чувствително, в сравнение с предишното поколение на модела, по-високи динамични характеристики.


ВMW е първият производител, който предлага 8-степенна автоматична скоростна кутия
в премиум-сегмента на средния клас. С тази компактна трансмисия с оптимизиран коефициент на полезно действие новото BMW Серия 3 постига същия или по-нисък разход на гориво и намалени вредни емисии в сравнение с моделите със серийна 6-степенна механична скоростна кутия. Новата 8-степенна автоматична трансмисия комбинира комфорт на превключване, динамика и висока ефективност и хармонира с динамичния потенциал на новата лимузина.
Като част от технологията BMW EfficientDynamics допълнителен принос за понижаването на разхода на гориво имат и системата Auto Start Stop, включена в стандартното оборудване за всички комбинации от двигатели и трансмисия, регенерацията на спирачната енергия, индикаторът за превключване на предавките и включващите се при нужда спомагателни агрегати, включително и отделщия се от двигателя компресор на климатичната инсталация. Освен настройките COMFORT, SPORT и SPORT +, новият Driving Experience Control позволява и избор на режим ECO PRO, който осигурява допълнителен потенциал за икономия на гориво при всички модели. Той прави икономичното шофиране забавно и подпомага водача при икономичния стил на управление на автомобила и по този начин позволява по-голям пробег с едно зареждане на резервоара. Същото важи и за CO2-шампиона BMW 320d EfficientDynamics Edition, което при максимална мощност от 120 кВт/163 к.с. постига среден разход на гориво от само 4,1 л/100 км и емисии на CO2 от 109 г/км. През 2012 година гамата от двигатели ще бъде допълнена с други изключително модерни задвижващи системи. Тогава на пазара ще бъде въведено и новото BMW ActiveHybrid 3.


BMW ConnectedDrive предлага уникална комбинация
от системи за подпомагане на водача и услуги по отношение на мобилността за новото BMW Серия 3. Абсолютна новост в премиум-сегмента на средния клас е пълноцветният Head-Up дисплей от най-ново поколение, който с брилятна детайлност проектира всички важни данни директно пред погледа на водача върху предното стъкло. Освен това на разположение на водача, като допълнителни опции, са и функциите Surround View със Side View и Top View, които изобразяват автомобила и заобикалящата го среда от перспектива „птичи поглед”. Маневрирането на автомобила при паркиране се поема от асистента при паркиране. Сред другите асистиращи системи на BMW ConnectedDrive са активният автопилот с функция Stop&Go, предупреждението при напускане на платното с работещата с камера система за предупреждение при опасност от сблъсък, които за пръв път се предлагат за BMW Серия 3 Седан. Освен това се предлагат и Real-Time Traffic Information и специални приложения като „BMW Connected“ за ползване на социалните мрежи. Иновативната комфортна функция за безконтактно отваряне на капака на багажника и допълнителната система за защита на пътниците Active Protection се предлагат като опция. В случай на сблъсък предлаганото аварийно телефонно обаждане BMW Assist с автоматична локализация може да информира в детайли спасителните екипи още преди пристигането им на мястото на инцидента.
BMW ConnectedDrive налага нови стандарти по отношение на системите за забавление и информация в автомобила. Иновативна интерфейс технология осигурява всеобхватното интегриране на мобилни телефони и музикални плеъри в новото BMW Серия 3 Седан. С новите функции на Bluetooth Office например на контролния дисплей на системата за управление iDrive могат да бъдат изобразявани интернет-базирани услуги като прогноза за времето, новини и т.н., както и да бъдат прочитани на глас данни от календара, текстови съобщения и др.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ