www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Кралев отпадна в Португалия

03.07.2010 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: | 148581 прочитания
A+ | A-

Българският пилот във Формула 2 Пламен Кралев не успя да завърши в първото състезание на пистата “Алгарве” край Портимао, Португалия, където се провежда 5-ия кръг от шампионата. Пламен стартира 18-и и се залепи зад пилотите пред него. Във втората обиколка направи изпреварване от външната страна и мина пред Партива Сурешуарен. След това обаче направи грешка и отпадна от състезанието. Преди завъртането темпото му бе по-добро от мнозина пилоти и с около 1 сек по-бавно от най-бързия на пистата.
За разлика от Пламен останалите пилоти от Формула 2 тестваха в “Алгарве” през зимата и настройките им за нея са уточнени предварително. “Не съм доволен от състезанието, защото все още не успявам да намеря най-добрите настройки за мен на тази писта. На квалификацията имахме технически проблем две обиколки преди края, а в състезанието стартирахме с нови настройки, с които автомобилът бе много труден за контролиране”, коментира Пламен Кралев след финала. 
Утре в 11,00 ч българско време е втората квалификация, която ще определи реда на стартиране за второто състезание от 15,15 ч. Надпреварата ще бъде предавана пряко по спортния канал Eurosport 2.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ