www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Наш бие в Румъния, гледа към "Дакар"

30.06.2010 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: | 170668 прочитания
A+ | A-

Златко Георгиев от националния ни офроуд отбор "Дакар Бг"  спечели престижното международно състезание ДРАКУЛА РАЛИ-РЕЙД 2010


Състезанието се проведе близо до Брашов при жестока конкуренция и тежки метеорологични условия. Нашите състезатели участваха на рали Дракула с цел подготовка за най-тежкото световно състезание – "Дакар 2011", на което за пръв път в историята ще представят България. Те не само направиха изключително добра тренировка, но и грабнаха призовото място със забележителна преднина пред останалите отбори.
Автомобилът, с който се представиха нашите състезатели, е Мерцедес G класа, оборудван с 3,6-литров V6 бензинов двигател. Максималната скорост, която развива е 180 километра в час.
Инциденти по време на Дракула не липсваха, за радост нито един от тях не беше с тежки или фатални последници. Поради лошото време и неспирния дъжд, в ралито участваха едва 11 джипа, 2 ATV машини и 4 мотора. Състезанието почти се превърна в трофи, а едва видимите пътища усложниха навигацията максимално.
Бе направена и промяна в трасето в посления момент, което от своя страна доведе и до грешки в пътните книги на състезателите. Единствено професионализмът на Иван Маринов в навигирането помогна на нашия пилот да преудолее трасето бързо и безпроблемно. Те завършиха със завидна перднина пред всички останали състезатели.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "