www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW Group показа 2012 BMW Серия 3 Седан (+видео)

14.10.2011 | Авто новини: Автоновини » Представяния | Автор: | 1727 прочитания
A+ | A-

BMW Group представи новото BMW Серия 3 Седан пряко в социалната мрежа Фейсбук. Шестото поколение на емблематичния за марката Седан, който е и най-продаваният премиум-автомобил на света, за пореден път налага стандарт за спортен дух, елегантност и комфорт. Вдъхновена от богатата история на модела, новата спортна лимузина е с внушителна визия, която интерпретира по нов начин и последователно доразвива типичния за марката дизайн. Дългият преден капак, късите надвеси, дълго междуосие и изтеглена назад пътническа клетка на новото BMW Серия 3 Седан подчертават типичната за BMW динамика. Тя е още по-силно изразена благодарение на ниските, достигащи до бъбрековидната радиаторна решетка фарове.
Размерите на шестото поколение на модела са нарастнали в сравнение с тези на предшественика му, като най-силно впечатление прави широката следа (отпред + 37 мм, отзад + 47 мм). Увеличената дължина (+ 93 мм) и по-голямото междуосие (+ 50 мм) подчертават спортния силует. Особено устойчивата на усукване структура на каросерията ивсеобхатните мерки за активна и пасивна сигурност осигуряват максимална защита на пътниците. Интелигентната олекотена конструкция на каросерията с оптимизирана по отношение на аеродинамиката структура на дъното на автомобила, използваните за пръв път Air Curtain за по-добро обтичане на предните колела и високотехнологичната техника на окачването с висок процент алуминиеви детайли допринасят за спортната управляемост, високата пъргавина и още по-високия комфорт на возене.
Типичен за BMW е и интериорът: той е с типичната за BMW ориентация на кокпита към водача и позволява оптимален достъп до всички важни функции на автомобила. Добрата ергономия, висококачествените материали и най-високото качество на изработката подчертават премуим-атмосферата, дори в базовата версия на модела. Освен това новото BMW Серия 3 Седан предлага значително повече място, особено за пътниците на задната седалка. Още при качването те ще се насладят на повече място за краката и по-лесния достъп. Мястото за коленете зад предните седалки е увеличено с 15 мм, а пространството за главите с 8 мм.
Вътрешното пространство е и по-практично двете големи поставки за чаши вече са интегрирани на средната конзола пред селектора на трансмисията, като по-избор могат да бъдат заменени с включената в серийното оборудване поставка за предмети. В джобовете на предните и задните врати също има големи отделения за вещи. В предните врати могат да бъдат поставяни бутилки с вместимост до 1 литър. Вместимостта на багажника е увеличена с 20 литра. За транспортиране на обемисти предмети и още по-висока гъвкавост опционално се предлага и сгъваема в съотношение 40:20:40 облегалка на задната седалка.

За пръв път за новото BMW Серия 3 се предлагат три линии на допълнително оборудване - „Sport”, „Luxury” и „Modern”, които включват внимателно подбрани дизайнерски елементи. Всяка от тях по изключително индивидуален начин подчертава характерното собствено излъчване на новата спортна лимузина BMW Серия 3. Премиум-атмосферата на новото BMW Серия 3 се подчертава и от ексклузивните, изискани комбинации от материали и най-високото качество на изработката. За лятото на 2012 г. се подготвя и М спортен пакет, включващ специални опции в екстериора и интериора на модела.
Традиционно технологиите по задвижването и окачването са сред най-силните страни на BMW, затова и пъргавината и динамиката на управлението отново са най-ярките характеристики на новото BMW Серия 3 Седан. Надлъжно разположеният двигател, задното задвижване и балансираното разпределение на теглото от 50:50 остават негови отличителни черти. Освен типичният за марката спортен дух за радостта от шофирането допринася и значително увеличения комфорт на возене.
При въвеждането си на пазара новото BMW Серия 3 Седан ще се предлага с четири култивирани, икономични и еластични двигателя, всички с новата технология BMW TwinPower Turbo. За почитателите на редовите шестцилиндрови двигатели новото BMW 335i, оборудвано с BMW TwinPower Turbo редови шестцилиндров бензинов двигател с работен обем 3 л., предлага максимална мощност от 225 кВт/306 к.с. и максимален въртящ момент от 400 Нм, който е на разположение още при 1 200 об/мин. По този начин новото BMW Серия 3 превъзхожда предшественика си по отношение на динамичните характеристики и в същото време има по-ниски разход на гориво и нива на вредните емисии. BMW 328i е оборудвано с четирицилиндровият BMW TwinPower Turbo двигател, представител на ново поколение от леки и мощни бензинови двигатели, които перфектно подхождат на динамичната концепция на новата спортна лимузина. Изключително модерният агрегат развива мощност 180 кВт/245 к.с. и още при 1 250 об/мин разгръща максималния си въртящ момент от 350 Нм. Той ускорява BMW Серия 3 за 5,9 секунди от 0 до 100 км/ч. Средният разход на гориво е само 6,4 л/ 100 км. В новото BMW Серия 3 Седан изключително модерният BMW TwinPower Turbo четирицилиндров дизелов двигател с висока литрова мощност вече работи още по-ефективно. Това важи както за BMW 320d със 135 кВт/184 к.с. и въртящ момент 380 Нм, така и за BMW 320d EfficientDynamics Edition, при което максималната мощност от 120 кВт/163 к.с. е комбинирана със среден разход на гориво при тестовия цикъл на ЕС от само 4,1 л/ 100 км.

През есента на 2012 г. за първи път вариантите на BMW Серия 3 ще бъдат допълнени и с първия пълен хибрид сред компактните спортни лимузини в премиум-сегмента. При новото BMW ActiveHybrid 3 иновативната задвижваща технология BMW ActiveHybrid ще бъде съчетана както динамично, така и ефективно със спортният характер на BMW Серия 3.
Благодарение на технологията BMW EfficientDynamics всички двигатели на модела постигат изключително висока ефективност. Разходът на гориво и нивата на вредните емисии са понижени значително при чувствително, в сравнение с предишното поколение на модела, по-високи динамични характеристики .
ВMW е първият производител, който предлага 8-степенна автоматична скоростна кутия в премиум-сегмента на средния клас. С тази компактна трансмисия с оптимизиран коефициент на полезно действие новото BMW Серия 3 постига същия или по-нисък разход на гориво и намалени вредни емисии в сравнение с моделите със серийна 6-степенна механична скоростна кутия. Новата 8-степенна автоматична трансмисия комбинира комфорт на превключване, динамика и висока ефективност и хармонира с динамичния потенциал на новата лимузина.
Като част от технологията BMW EfficientDynamics допълнителен принос за понижаването на разхода на гориво имат и системата Auto Start Stop, включена в стандартното оборудване за всички комбинации от двигатели и трансмисия, регенерацията на спирачната енергия, индикаторът за превключване на предавките и включващите се при нужда спомагателни агрегати, включително и отделщия се от двигателя компресор на климатичната инсталация. Освен настройките COMFORT, SPORT и SPORT +, новият Driving Experience Control позволява и избор на режим ECO PRO, който осигурява допълнителен потенциал за икономия на гориво при всички модели. Той подпомага водача при икономичния стил на управление на автомобила и по този начин позволява по-голям пробег с едно зареждане на резервоара. Същото важи и за CO2-шампиона BMW 320d EfficientDynamics Edition, което при максимална мощност от 120 кВт/163 к.с. постига среден разход на гориво от само 4,1 л/100 км и емисии на CO2 от 109 г/км. През 2012 година гамата от двигатели ще бъде допълнена с други изключително модерни задвижващи системи. Тогава на пазара ще бъде въведено и новото BMW ActiveHybrid 3.
BMW ConnectedDrive предлага уникална комбинация от асистиращи системи и услуги по отношение на мобилността за новото BMW Серия 3. Абсолютна новост в премиум-сегмента на средния клас е пълноцветният Head-Up дисплей от най-ново поколение, който с брилятна детайлност проектира всички важни данни директно пред погледа на водача върху предното стъкло. Освен това на разположение на водача, като допълнителни опции, са и функциите Surround View със Side View и Top View, които изобразяват автомобила и заобикалящата го среда от перспектива „птичи поглед”. Маневрирането на автомобила при паркиране се поема от асистента при паркиране. Сред другите асистиращи системи на BMW ConnectedDrive са активният автопилот с функция Stop&Go, предупреждението при напускане на платното с работещата с камера система за предупреждение при опасност от сблъсък, които за пръв път се предлагат за BMW Серия 3 Седан. Освен това се предлагат и Real-Time Traffic Information и специални приложения като „BMW Connected“ за ползване на социалните мрежи. Иновативната комфортна функция за безконтактно отваряне на капака на багажника и допълнителната система за защита на пътниците Active Protection се предлагат като опция. В случай на сблъсък предлаганото аварийно телефонно обаждане BMW Assist с автоматична локализация може да информира в детайли спасителните екипи още преди пристигането им на мястото на инцидента.
BMW ConnectedDrive налага нови стандарти по отношение на системите за забавление и информация в автомобила. Иновативна интерфейс технология осигурява всеобхватното интегриране на мобилни телефони и музикални плеъри в новото BMW Серия 3 Седан. С новите функции на Bluetooth Office например на контролния дисплей на системата за управление iDrive могат да бъдат изобразявани интернет-базирани услуги като прогноза за времето, новини и т.н., както и да бъдат прочитани на глас данни от календара, текстови съобщения и др.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ