www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

БГ голфъри четвърти в Световния финал на MercedesTrophy

05.10.2011 | Авто новини: Лукс&Стил » Хотели, туризъм | Автор: | 2473 прочитания
A+ | A-

- Отбор България на престижното 4-то място при първото си участие в Световния финал
- Теодор Тодоров трети в индивидуалното класиране в най-силната Дивизия А; Сергей Стойков шести в Дивизия С
- 29 отбора от 35 страни везха участие в турнира

С изключителен успех се поздрави българският отбор по голф при първото си участие в Световния финал на MercedesTrophy в Германия. Тимът в състав Теодор Тодоров, Владимир Боянов и Сергей Стойков зае четвъртото място от общо 29 отбора от 36 страни. „Поздравявам и благодаря на отбора за стабилната игра и невероятното представяне”, каза капитанът на отбора Филип Китов, директор маркетинг и продажби в Балкан Стар. Резултатът на нашите голфъри от трите състезателни дни на игрищата Schloss Solitude и Schloss Nippenburg беше 199 точки – само с две по-малко от отборите на Нова Зеландия и Южна Азия, които си поделиха първото място. Втори са британците с 200 точки.
Още по-престижно е класирането на Теодор Тодоров, който зае третото място по нетен резултат в най-силната дивизия А. Българинът събра 78 нетни точки, първи в тази дивизия е британецът Саймън Матън с 80. Състезанието в града на Mercedes – Щутгарт, събра най-добрите аматьори, които се класираха след квалификации в 60 страни, в които участваха над 60 000 голфъри. Освен вълнуващите състезателни дни голфърите имаха удоволствието да тестват нови модели на марката – SLK 350 и CL 500. Те бяха и сред първите, които видяха новите Mercedes-Benz ML 250 BlueTEC 4MATIC и SLS AMG Roadster по време на церемонията за награждаването в музея на Mercedes в Щутгарт. На вечерята бе представен и новият международен голф-посланик на марката, която има дългогодишни традиции в този спорт и е партньор на три от турнирите от големия шлем. За присъстващите беше изключително приятна изненада да разберат, че това е един от най-обичаните и талантливи играчи в съвременния голф – австралиецът Адам Скот, който в момента заема 9-о място в световната ранглиста.
„За мен е удоволствие да приветствам Адам Скот с добре дошъл в семейството на Мерцедес. Ние споделяме общи ценности – забавление, перфекционизъм и отговорност, затова очаквам да работим заедно дълги години”, обяви Людер Фром, маркетинг директор на Mercedes-Benz.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ