www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бойко Борисов: "Всеки ден правителството пуска нови пътища, детски градини и пречиствателни станции"

21.09.2011 | Авто новини: Катастрофи » Пътна обстановка | Автор: | 797 прочитания
A+ | A-

"Всеки ден правителството пуска в експлоатация десетки километри нови пътища, детски градини и пречиствателни станции.” С тези думи министър – председателят Бойко Борисов  преряза лентата на рехабилитиран участък от  третокласния път за село Старосел в Пловдивска област. „Правителството не само гради пътища, но така развива и културен туризъм”, каза още Борисов и допълни, че за да се видят природните дадености и културните ценности на страната ни, хората трябва да имат пътища, за да ги посетят.
Пътният участък е с дължина повече от 21 километра и е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013  г.   Общата стойност на проекта е близо 7 млн.лв., а изпълнител е ДЗЗД Консорциум „Пътна интеграция – Старосел.
„Този път ще разгърне потенциала на региона, така, че да направим едно съчетание от развитие на културния туризъм, на спа-  и на винения туризъм”, каза по време на събитието министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. ”Потенциалът тук е огромен и е в наши ръце възможността да го отключим, а основният начин да направим това е като развиваме добра пътна инфраструктура”, допълни още регионалният министър.

По – късно днес премиерът Бойко Борисов откри и обновена градска част в град Раковски. Проектът „Подобряване на физическата и жизнена градска среда в град Раковски” обхваща новоизграден детски полигон за обучение по безопасност на движението, зона с шадравани, детски съоръжения за игра и  пешеходни алеи, осигурена е достъпна среда за хора в неравностойно положение, велоалея, подобрена е парковата среда. Проектът е на обща стойност над 3 млн.лв. и е реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г.
„Пътищата, които правим всеки ден изискват дисциплинирани водачи по нашите улици”, коментира премиерът при откриването на полигона. Регионалният министър, който също присъства на събитието съобщи,че предстои да се обнови и образователната инфраструктура в града, като се обновят няколко училища и детски градини. Ще бъдат въведени и мерки за енергийна ефективност, каза още Лиляна Павлова.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ