www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Макет на Ламбо oценен 12 пъти над оригинала (+видео)

17.09.2011 | Авто новини: Лукс&Стил » Гурме, дегустация | Автор: | 2490 прочитания
A+ | A-

Мащабното копие на Lamborghini Aventador ще бъде изложено на търг през декември при първоначална цена от 3,5 млн евро

Германският инженер Роб Гален, екс-кадър на Mercedes-Benz, използва Франкфуртския автосалон да покаже на света Lamborghini Aventador собствена изработка. По-интересното е, че моделът е осем пъти по-малък и 12 пъти по-скъп от оригиналния супер автомобил. Каросерията на дългото 60 см Lamborghini Aventador е изпълнено от карбон с вградена златна нишка с дебелина една хилядна от милиметъра. Детайлите от интериора и джантите са отляти от злато и платина, като при това салонът е украсен още с брилянти и други скъпоценни камъни. Освен макета на супер возилото, Роб Гален подготви за Франкфурт 2011 и голямо около 30 см лого на марката Ламборгини - истински шедьовър на бижутерското изкуство, също изработено от 24-каратово злато, платина, диаманти и други скъпоценности.
Както съобщи самият дизайнер, само за материалите, използвани за макета и емблемата, са отишли около два милиона евро и повече от 500 часа работа. Този Lamborghini Aventador вече си е запазил място за Книгата на рекордите Гинес като най-скъпия модел в историята на автомобилите. За Гинес са още най-скъпото лого на Lamborghini и най-безопасната витрина в света - тази, в която са поставени колата и емблемата на щанда на Ламборгини във Франкфурт.
През декември тази година Роб Гален възнамерява да постави своя шедьовър на аукцион при Сотби или Кристи, като първоначалната цена на търга ще бъде 3,5 млн евро. Тази стойност е 12 пъти по-високо от оригинала Lamborghini Aventador, а около половин милион евро ще бъдат предоставен за благотворителни цели.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "