www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Франкфурт 2011: Мащабната офанзива на Peugeot продължава

29.08.2011 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: | 1394 прочитания
A+ | A-

Две световни премиери Peugeot на Международния автомобилен салон във Франкфурт - хибридният дизел 508 RXH и поливалентният прототип HX1

Мащабната офанзива на Peugeot, започнала през 2010 продължава с две стратегически цели: международно развитие и повишаване на нивото на гамата. Доказателство за тази динамика са:
- внедряване на хибридния дизелов двигател в 508 RXH, след лансирането му в 3008 Hybrid4,
- представяне на НХ1, съчетание между радикален стил и екологични характеристики,
- излагане на моделите Premium: 508, 3008 Hybrid4, RCZ,
- потвърждаване на водещата роля на Марката в областта на екологията,
- решенията Peugeot в новата автомобилна даденост.

508 RXH: хибриден дизел със забележителна външност
508 RXH е третото предложение в програмата 508 - символ на повишаването на нивото на гамата Peugeot. По време на лансирането си на пазара през пролетта на 2012, една година след това на 508, 508 RXH ще бъде завършен модел от високия клас, различен по отношение на размерите и на визуалната си идентификация, само с един двигател – хибриден дизел с изключително технологично съдържание, и едно ниво на изпълнение с богато оборудване. Освен специфичната предна част, 508 RXH се отличава с продълженията на калниците, дневните светлини и новия цвят на каросерията. Също за да бъде различен, интериорът на 508 RXH е изпълнен с изискани материали и специфични цветове.
Разширените следи, джантите 18", повдигнатата основа, показват, че 508 RXH се е вдъхновявал от автомобилите all road. Благодарение на хибридната си задвижваща система обаче той предлага една еко-отговорна и интелигентна алтернатива.
Дизеловият хибрид, ново удоволствие от управлението - технологията Hybrid4 настъпва в гамата Peugeot и 508 RXH е вторият модел на Марката, след 3008, който получава такъв двигател. С мощност от 200 к.с., осигурени от дизеловия 2.0 л HDi FAP отпред и електрическия двигател отзад, 508 RXH гарантира едновременно удоволствие от управлението с 4 режима (автоматичен, „нула емисии“, спорт и 4WD) и изключително разумни разходи на гориво (4 л/100 км в смесен цикъл или 109 г/км СО2).
Във Франкфурт, Peugeot представя 508 Limited Edition: 300 екземпляра с пореден номер в новия цвят Brun Calern и кожа Alcantara могат да бъдат резервирани по интернет с откриването на салона.

НХ1: поливалентен прототип
НХ1 ще има своя световна премиера във Франкфурт. Новият прототип с нестандартен стил, предвижда да превозва до 6 души. Носител на новата естетика на Марката, с изключителна аеродинамика и вътрешно пространство, НХ1 обещава уникални усещания на волана. За да отговорят на това предизвикателство, създателите на прототипа поставят адаптивността в центъра на проекта : НХ1 умее да се променя според околната среда, условията на пътя, очакванията на пътниците си. Благодарение на няколко аеродинамични елемента, необичайната еднообемна архитектура на НХ1, доста снижена при дължина 4,93 м, постига невероятния коефициен Сх 0,28.
Четирите врати се отварят наопаки и разкриват луксозния, модерен и ултра-технологичен интериор. Пространството е невероятно, а възможностите за модулирането му, оригинални : конфигурация „4+2“ и място на водача, което се адаптира към условията на управление.
Общата мощност на НХ1 достига 299 к.с., осигурени от дизеловия 2,2 л Hdi отпред и електрически двигател отзад. Всички функции на технологията Hybrid4 са налице : 4х4, 100% електрически режим, при който автономията е 30 км благодарение на функцията „plug-in”. НХ1 има среден разход от 3,2 л/100 км при 83 г/км СО2.

Peugeot: към върха на гамата
На щанда си във Франкфурт, Peugeot отдава дължимото на моделите Premium, пример за стратегията на Марката за развитие на високия клас. Успешното лансиране в Европа на 508 (57 000 продажби до юни) и излизането му на китайския пазар през август, доказват амбициите на Марката в този важен сегмент. Чрез стила и екологичните си постижения, авангардни технологии, удобно управление и комфорт в купето, гамата се насочва към динамичните, еко-ангажирани и взискателни клиенти.
От появата си през пролетта на 2010, купето RCZ изпреварва очакванията и се налага като едно от най-търсените спортни купета в Европа. Във Франкфурт, то се представя с:
- един автомобил на лимитираната серия „Asphalt”, който се отличава от версията 200 к.с. по цвета, матово сиво, джантите в два цвята 19" и други външни и вътрешни елементи, които му придават спортен вид.
- RCZ с двигател 2.0 л HDi 200 к.с., победител в „24 часа на Нюрбургринг“ 2011 в категория дизел и сегашен лидер в класирането дизели на Германския Шампионат за издръжливост.
- Кросоувърът 3008 продължава невероятната си търговска кариера, като за първата половина на 2011 продажбите му са 74 000. Търсенето е насочено преди всичко към по-високите нива в гамата.
- Преди лансирането на 3008 Hybrid4, 3008, заедно с компактния ван 5008, позволява на Peugeot да се утвърди като един от водещите производители на „компактни обемни модели“.

Peugeot: екологичен лидер
508 RXH, HX1 и 908 Hybrid4, който Peugeot Sport продължава да разработва, ще бъдат изложени във Франкфурт, доказвайки пионерския дух и решителността, с която Марката развива хибридната технология дизел-електрически двигател.
Екологичната програма на  Peugeot има значителен напредък през 2011, който ще бъде представен на салона:
- Продължава намаляването на емисиите на СО2 на автомобилите: средните стойности за моделите на Марката се установяват към 1 септември на 129,8 г/км срещу 131,3 през 2010, преминавайки под прага от 130 г/км, определен от Европейската Комисия за 2015.
- 3008 Hybrid4, първият в света хибриден дизел: хибридизацията на дизеловия двигател 2,0 л Hdi FAP 163 к.с. с електрически с капацитет 37 к.с. предлага удобно управление, 4 задвижващи колела, максимална мощност от 200 к.с., режим „нула емисии“ и среден разход от 3,8 л/100 км (99 г/км) или с 35% по-малко спрямо ДВГ със същата мощност:
- е-HDi, микрохибридната технология: 508 и 308 представиха през първата половина на 2011 новаторската технология е-HDi, Stop&Start от ново поколение, която позволява намаляване на разхода с близо 15% в градски условия. През второто полугодие, тя ще бъде внедрена и в гамата 3008, 5008 и Partner. Технологията съчетава дизеловия двигател 1,6 л Евро 5 със стартер-алтернатор, изпълняващ функцията  Stop&Start и допълнен от система за възстановяване на енергията при намаляване на скоростта и хибридна батерия, която доставя допълнителна енергия за потеглянето.
- Електрическото превозно средство: на 2 или 4 колела... iOn е градски 100% електричеки автомобил от ново поколение, адресиран към фирми и частни клиенти. Литиево-йонните батерии захранващи електрическия двигател 64 к.с. позволяват скорост от 130 км/ч и автономия от 150 км. Отличен с много награди в Европа, до края на юни iOn има вече 2 000 поръчки.
Скутерът e-Vivacity е още един отговор на Марката на новите очаквания в областта на градската мобилност „нула емисии“ : 100 % електрически, практичен и модерен, интуитивен и ефикасен,  той се характеризира с автономия от 60 км, благодарение на компактните литиево-йонни батерии от ново поколение, и средна стойност на изразходваната енергия 0,4 €/100 км.
- За Peugeot обаче „електричество“ може да означава и „сила“. Така е роден прототипът ЕХ1. С двата си електродвигателя с обща мощност 340 к.с. и 4 задвижващи колела, изключителна аеродинамика и свръхлека конструкция, нестандартният двуместен родстер ЕХ1 е създаден, за да носи емоция.
Той вече постави или подобри няколко хомологирани рекорда за ускорения във Франция и Китай.

Нова автомобилна даденост: преднина за Peugeot
За да отговори и изпревари очакванията в областта на мобилността,  Peugeot предлага нов поглед към света на автомобила и конкретни решения на предизвикателствата му.
Mu by Peugeot е услуга от „ново поколение“, която предлага на клиентите, собственици или не на автомобил, да вземат под наем за избран от тях срок модел от гамата  Peugeot : лек или товарен автомобил, скутер, велосипед, аксесоар. Програмата има 8 000 клиента в 8 европейски страни, привлечени от разнообразното предлагане, вече и на електрически превозни средства, гъвкавостта и разумните цени. Марката предвижда създаване на 75 нови центъра Mu by Peugeot на година, с цел до 2013 в Европа те да станат 300.

Във Франкфурт Peugeot представя и своите конективни услуги в Европа. Peugeot Connect включва три възможности: спешно повикване Peugeot Connect SOS, повикване на пътна помощ Peugeot Connect Assistance и управление на фирмен автопарк Peugeot Connect Fleet.
Услугата е серийна почти в цялата гама и отрежда на Марката водеща роля в сферата на третия вид безопасност.
За 2011 Peugeot си поставя за цел да премине границата от 600 000 автомобила, оборудвани с Peugeot Connect.
- Peugeot Scooters, най-старият производител на двуколесни моторни превозни средства в света и 4а европейска марка през 2010, продължава амбициозната си програма за развитие и вече предлага 22 модела, от 50 до 500 сс. През 2011, ще бъдат лансирани скутерите e-Vivacity и CityStar 125 сс.
- За Марката, велосипедът означава 120 години страст. Новата гама Peugeot Cycles, с над 50 продукта, е съобразена с очакванията на всеки клиент. Специалната разработка на Центъра Стил  Peugeot, Design Lab DL-121, която ще бъде показана във Франкфурт, е концептуален велосипед, продаван в много малка серия. 
- Електрическият велосипед AE-11 от гамата Allure е не само много надежден, благодарение на батерията Panasonic Литий-йон Манган 12 Ah, но и елегантен и вълнуващ.

2011 година под знака на ускореното развитие

През първата половина на 2011, динамиката позволи на Peugeot:
- да реализира 1 091 000 продажби в света и да разшири международното си присъствие
- да лансира успешно 508, в Европа и в Китай
- да модернизира продуктите в сърцето на пазара и да получи одобрението на публиката на рестилирания 308
- да намали допълнително вредните емисии на превозните си средства
- да ускори развитието на новаторската програма за мобилност Mu by Peugeot.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ