www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

KAMAZ Flex Futurum - футуристичната гъсеница

18.06.2010 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: | 244423 прочитания
A+ | A-

KAMAZ Flex Futurum 2040 - дипломният проект на руските тийнейджъри Елена Петрова и Константин Фьодоров, видя бял свят първо на сайта cardesign.ru. Футуристичният автовлак прилича на огромна гъсеница и показва вижданията на младите хора за бъдещата визия на тировете през 2040 година.
Основната особеност на KAMAZ Flex Futurum е възможността за трансформации на дължината от 7,5 до 20 м в зависимост от товара.  Управлението на тировете на бъдещето е поверено на автопилот, а функциите на шофьора са ограничени само за екстремни ситуации. Водачът е разположен в просторна комфортна кабина - санитарен възел, кухня, гардероб и т.н. Интензивността и цвета на осветлението се избират в зависимост от настроението на човека.
Дължината на автовлака се изменя благодарение на телескопични елементи, съставени от еластична обвивка и система от кабели. За твърдите елементи на конструкцията дизайнерите предлагат да се използва метална пяна - здрав и лек материал, разработен от Държавния университет в Северна Каролина. Порестият материал се смята за много перспективен в автомобилостроенето, тъй като той отлично поглъща енергията при удар и възстановява своята форма.


Видео


Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ