www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Нов развоен център на BMW отвори врати в Германия

29.09.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 2743 прочитания
A+ | A-

С влезлия в експлоатация център за развойна дейност FIZ Nord BMW Group разширява центъра на глобалната си мрежа за научноизследователска и развойна дейност. Впечатляващият от архитектурна гледна точка комплекс превръща последователно развивания FIZ (съкращението идва от Forschungs- und Innovationszentrum - център за изследвания и иновации) в едно от най-големите средища за научноизследователска и развойна дейност в Европа и е израз на ясния ангажимент към Германия като локация за развитие. FIZ Nord е крайъгълен камък в дългосрочната програма FIZ Future, в която компанията вече е инвестирала около 1 млрд. евро.

На обща площ над 150 000 м2 - което е приблизително половината от площта, върху която се провежда Октоберфест в Мюнхен, специалистите на BMW Group вече разработват хардуера и софтуера за бъдещите модели автомобили. Около 120 висококвалифицирани строителни специалисти и над 1100 работници са работили на строителната площадка през последните години.

Освен с огромните размери на строежа, строителната дейност е белязана и от най-новите технологии в областта: строителните инженери са използвали виртуални симулационни методи като например симулация на вятър и Designcomputing, за да валидират иновативния дизайн на сградите. Сградата следва принципа на технологията Smart Building и на дигиталното мрежово управление - по този начин енергийната ефективност може да бъде увеличена значително и преди всичко специфичните строителни процеси могат да бъдат последователно дигитализирани.

FIZ в Мюнхен въплъщава трансформацията в автомобилно развитие на BMW Group като никоя друга сграда. За новите фокус теми в областта R&D като електрификация, дигитализация и увеличаване на свързаността FIZ вече покрива необходимите структурни изисквания. Като "data driven company" BMW Group разполага с огромен планиран капацитет за обработка на данни - комплексът FIZ разполага с над 20 000 сървъра и капацитет от над 90 петабайта за съхранение на данни, което съответства на обем от данни от 24 милиарда снимки от смартфон по 4 MB. Ежедневният обмен на данни на FIZ в Мюнхен е 115 терабайта - като в тях не влизат данните от Data Center-а за автономно шофиране в Унтершлайсхайм.Тагове: развоен центърНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ