www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volkswagen ID.4 е първият електрически SUV на марката: до 520 км автономия по WLTP

24.09.2020 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Angel Sergeev | 5853 прочитания
A+ | A-

Volkswagen показа официално първия си високопроходим автомобил с нулеви локални вредни емисии. ID.4 направи премиера онлайн и ще влезе в продажба на глобалните пазари до няколко месеца.

Батерията на модела е с размер до 77 кВч и може да предостави автономия в рамките на до 520 километра по цикъла WLTP.  За момента е разкрита версия със задно предаване и един електромотор с мощност от 201 к.с.

Благодарение на ефективната задвижваща система, машината може да ускори от място до 100 км/ч за 8.5 секунди. Максималната скорост е 160 км/ч.

„ID.4 е емоционален универсален автомобил, който ще впечатли много клиенти със своето ефективно електрическо задвижване, щедро пространство, модерни асистиращи системи и мощен дизайн,“ коментира Ралф Брандщатер, главен изпълнителен директор на марката Volkswagen. „Като първият глобален електрически автомобил, този модел ще представи нашата модулна матрична платформа за електрическо задвижване, която е разработена специално за електрическа мобилност по целия свят. По този начин Volkswagen за пореден път демонстрира водещата си роля в иновациите, технологиите и качеството на пазара с голям обем."

ID.4 постепенно ще се превърне в глобален автомобил с електрическо задвижване с планове за производство и продажба на E-SUV не само в Европа, но и в Китай, а по-късно и в САЩ. Като цяло марката Volkswagen ще инвестира единадесет милиарда евро в електрическа мобилност до 2024 г. като част от стратегията Transform 2025+.Тагове: id.4Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ