www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Nissan Z Proto има ретро визия, битурбо V6 и ръчна кутия

16.09.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 5335 прочитания
A+ | A-

Nissan най-накрая обърна отново внимание на спортните си автомобили. 370Z е в продажба от 2009 година насам, но японците са почти готови с неговия изцяло нов наследник.

Nissan показа онлайн Z Proto, като Proto идва от прототип. С други думи, моделът е все още концепт, но е доста близо до финалната си серийна визия.

Екстериорът е вдъхновен от предшествениците на модела, като ретро нотки се забелязват на доста места. Предницата е доминирана от голяма правоъгълна решетка, за която се смята, че ще бъде модифицирана в серийния вид.

Под капака се крие битурбо V6 мотор. От фирмата не разкриват точните данни за него, тъй като машината е все още концепт, но се предполага, че става дума за 3.0-литровото битурбо на Infiniti с мощност от 400 к.с.

Интересен е фактът, че студията разполага с 6-степенна ръчна скоростна кутия, която изпраща тягата до задните колела. Nissan планира и автоматична кутия за серийния модел.

Очаква се готовият за производство модел да се появи на бял свят след около година като продажбите да стартират преди края на 2021 година. Тагове: nissan zНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ