www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

От целия ЕС: Само България и още пет държави без субсидии за електрически коли

14.09.2020 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Angel Sergeev | 5492 прочитания
A+ | A-

Ново задълбочено проучване на ACEA показва какви са държавните субсидии за покупка на нов електромобил в страните от Европейския Съюз.

Както можем и да очакваме, България е на дъното в това отношение като е една от само шест държави, които не предлагат директна финансова инжекция при закупуване на EV.

Нашата страна е в компанията на Белгия, Кипър, Дания, Латвия и Малта.

Литва пък е на последното място, като в тази държава не се предлагат каквито и да е данъчни облекчения. У нас все пак се приспада като безплатен данъкът за МПС, а и електрическите автомобили паркират безплатно в синя и зелена зона.

Само за сравнение, в Румъния властите дават 10 000 евро при смяна на съществуващо превозно средство с електромобил. Ако пък заложите на плъг-ин хибрид в северната ни съседка, ще получите 4500 евро.

В различните страни директните субсидии при поупка на EV варират между 1500 и 10 000 евро. На някои места са включени и допълнителни облекчения под формата на приспадане на данъци и други.

Подробният доклад с всички облекчения в страните от ЕС можете да видите тук.Тагове: субсидииНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ