www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Нови предварителни изображения от Volkswagen ID.4

28.08.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 4177 прочитания
A+ | A-

С представянето на новия ID.4 марката Volkswagen разширява с напълно електрически модел своята продуктова гама в най-големия сегмент от автомобилния пазар в световен мащаб – този на компактните SUV модели. В близко бъдеще новият ID.4 ще се произвежда и продава в Европа и Китай, а на по-късен етап и в САЩ. Клаус Зикиора познава характера на ID.4 по-добре от всеки друг - ръководителят на направление дизайн във Volkswagen Group е човекът, създал новия модел заедно със своя екип.

„ID.4 е отражение на еволюцията в дизайна на електрическия автомобил“, посочва Зикиора. „Външният му дизайн е изчистен, плавен и мощен. Моделът изглежда силен и самоуверен по един изцяло нов начин и това впечатление се дължи главно на хармоничния аеродинамичен стил на ID. фамилията, която се разширява за първи път и в SUV сегмента с новия ID.4. Става дума за нежни, меки преходи, които се редуват с резки и ясни разделителни ръбове. Дизайнът изглежда като естествено изваян от вятъра. В същото време модерният дух в облика на ID.4 личи в характерното оформление на фаровете и емблематичната светлиннна графика между тях.“ 

Добрият дизайн винаги е и функционален, а при електрическите превозни средства въздушното съпротивление е сред основните фактори, определящи продължителността на автономния пробег. „Част от еволюцията на „електрическия” дизайн при ID.4 бяха изключителните усилия, които екипът положи за оптимизация на аеродинамиката“, споделя ръководителят на Volkswagen Design.

При ID.4 е постигнат отличен коефициент на аеродинамично съпротивление от едва 0,28, като най-важен принос в това отношение има плавната, обтекаема форма на каросерията като цяло и в частност силно изнесената назад пътническа кабина. Тази основна конфигурация се допълва от многобройни прецизно изпълнени детайли. Така например, корпусите на задните светлини заедно с големия спойлер на покрива имат грижата за рязкото и чисто прекъсване на въздушния поток без нежелани завихряния зад автомобила.Тагове: id.4Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ