www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW потвърди първото по рода си M3 комби

21.08.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 3387 прочитания
A+ | A-

Как ви се струва да имате много голям и особено гъвкав багажник при един High Performance спортен автомобил? Това, което доскоро беше очевиден оксиморон, сега се превръща в конкретно неустоимо предложение.

Няколко седмици преди световната премиера на новото BMW M3 Седан зачестиха сигналите за едно ненадминато досега разнообразие от модели в гамата на BMW M автомобилите в премиум средния клас. Новото BMW M3 Седан ще отпразнува световната си премиера още през септември 2020 година заедно с новото BMW M4 Купе.

Не е тайна, че през следващата година се очаква и новият модел на BMW M4 Кабриолет. Но скоро наблюдателните минувачи ще могат да видят и прототипа на нов High Performance автомобил. В Гархинг до Мюнхен, родното място на BMW M GmbH, се работи по следващата сбъдната мечта: за пръв път в историята на BMW M GmbH портфолиото от модели ще бъде допълнено с BMW M3 Туринг.

Типичната за M динамика, съчетана с разширеното предлагане на място и интелигентната функционалност на Туринг модел – досега това беше запазено само за BMW M5. През 1992 година при второто и през 2007 година при четвъртото поколение на High Performance бизнес седанът бе допълнен и с модел Туринг.

Идеята за пренасяне на тази автомобилна концепция върху BMW M3 не за пръв път въодушевява както М общността, така и инженерите на BMW M GmbH. Преди точно 20 години на базата на третото поколение на BMW M3 е създаден съответният прототип. Постигната е и поставената цел за постигане на висока гъвкавост и пълна интеграция на High Performance спортния автомобил със специфични елементи на каросерията в производствения процес на BMW Серия 3 Туринг. При шестото поколение на BMW M3 обаче нещата няма да приключат с теоретични разсъждения и опитни производствени серии.

Първото BMW M3 Туринг все още се намира в ранната фаза на своя около двугодишен процес на подготовка за серийно производство. Също като при останалите High Performance спортни автомобили на BMW M и за BMW M3 Туринг важи правилото: когато прототипът получи „Go“ за тестово шофиране по обществените пътища, това е решителната крачка по неговия път към готовност за серийно производство. Но той ще може да бъде виждан редовно не само по улиците. Също като всички други модели на BMW M интензивната програма от тестове и настройки на BMW M3 Туринг включва и Северната отсечка на Нюрбургринг. Защото дори и първото BMW M3 Туринг е преди всичко BMW M3.Тагове: bmw m3Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ