www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Alfa Romeo QV - историята на зелената детелина

11.08.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 3469 прочитания
A+ | A-

Марката Alfa Romeo се появява на бял свят през 1910 г., а Quadrifoglio - през 1923 г. Моделът обаче поема по свой собствен път. По това време в скуадрата на Alfa Romeo са най-добрите водачи в света. Един от тях е Уго Сивочи.

По това време четиримата пилоти на Alfa Romeo са: Уго Сивочи, Антонио Аскари, Джулио Мазети и Енцо Ферари. Конкуренцията е безмилостна и Уго с много труд печели позицията на първи пилот. Преди изтощителното 1рали Taрга Флорио (Targa Florio), опасна автомобилна надпревара през планините на Сицилия, Уго решава да нарисува четирилистна детелина в бял ромб върху своето Quadrifoglio, по примера на много летци-изтребители, украсили с талисмани своите самолети.

Съдбата му помага и той печели първата си победа в голямо рали. Уви, състезателната му кариера приключва трагично няколко месеци по-късно при инцидент на пистата в Монца. В негова памет, а и за да отдаде заслуженото на страстта му към марката Alfa Romeo, компанията решава да превърне ръчно рисувания символ в емблема, която обаче от ромб се променя в триъгълник – една страна по-малко, заради трагичната загуба на Уго.

Историята на Quadrifoglio е писана от състезатели с победи на първото по рода си Световно Гран При през 1925 г., първите две модерни световни надпревари във Формула 1, и с още две световни титли през 1975 и 1977 г. Тази страст към върховите постижения е кодирана в ДНКто на Alfа Romео Quadrifoglio. Тя пренася богатата история в настоящето и очертава и бъдещето му.Тагове: alfa romeoНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ