www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Gordon Murray Automotive T.50 e духовният наследник на McLaren F1

05.08.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 5409 прочитания
A+ | A-

Gordon Murray Automotive най-накрая представи в готов вид първото си творение Т.50. Машината представлява суперкола в духа на оригиналния McLaren F1, която служи за идейна база за проекта.

Имено Гордън Мъри един от създателите на суперколата от 90-те години като в дизайна на новото возило се виждат ясни препратки към британската класика - особено в предната част.

Впечатляващ резултат е постигнат по отношение на теглото. Благодарение на купе и шаси от карбон, общото тегло на Т.50 е 968 килограма.

Задвижването идва от атмосферен 4.0-литров V12 агрегат с 654 к.с. и 467 Нм въртящ момент. Лимитът на оборотомера идва при невероятните по модерните стандарти 12 200 об/мин. Тягата достига колелата посредством 6-степенна ръчна скоростна кутия.

Кабината също създава впечатление за McLare F1 като основна заслуга за това имат седалките. Конфигурацията включва едно централно предно място и две седалки отзад.

Засега не са ясни динамичните възможности на автомобила. От компанията обявиха, че ще сглобят само 100 автомобила, като производството ще започне през януари 2022 година. Цената на всеки един екземпляр е около 3 милиона долара.Тагове: gordon murrayНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ