www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

България на дъното по достъпност на горивото в Европа според ново проучване

28.07.2020 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 2439 прочитания
A+ | A-

Руската агенция РИА презентира доста интересно проучване, което изследва достъпността на горивото за редовите потребители в страните от Европа.

Изследването се базира на цената на литър бензин А95 във всяка страна и средните месечни заплати. С две думи, колко литра бензин може да си закупи всеки един потребител с месечната си заплата.

Измерването поставя България на 27 място от общо 32 страни. На първо място е Люксембург, а на последно - Украйна. В топ 10 се нареждат още страни от Западна и Северна Европа като Норвегия, Австрия, Ирландия, UK, Дания, Германия, Швеция, Нидерландия И Белгия.

Според изследването, с една средна заплата у нас може да се закупят около 699 литра. Само за сравнение, в Люксембург тази стойност е 3267 литра, а в Украйна - 395 литра.

От друга страна, България се нарежда на доста челно място по отношение на размера на спада на цените на горивата през 2020 година. От РИА отчитат, че бензин А95 спада с над 20 процента, докато в страни като Германия се наблюдава спад с под 10 пункта.

Пълното проучване можете да видите на този линк. Важно е да се отбележи, че цените на горивата и заплатите са приравнени в рубли.Тагове: българияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ