www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

След сливането: PSA и FCA се нарекоха Stellantis

27.07.2020 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 1633 прочитания
A+ | A-

Правейки огромна стъпка, по пътя към приключване на своето равнопоставено сливане, както е дефинирано в Споразумението за обединение, обявено на 18 декември 2019 г., PSA и Fiat Chrysler Automobiles обявиха, че корпоративното име на новата група ще бъде Stellantis.

Stellantis произхожда от латинския глагол „stello“, който означава „озарявам със звезди“. В официално прес съобщение се казва, че "то черпи вдъхновение от този нов и амбициозен съюз на легендарни автомобилни марки и силни корпоративни култури, които в обединението си създават един от новите лидери на следващата ера на мобилност, като същевременно запазват цялата изключителна стойност и ценности на отделните си части."

Процесът по избора на новото име започна малко след като бе обявено Споразумението за обединение, като висшето ръководство на двете компании участва активно през цялото време, с подкрепата на Publicis Group.

Както бе обявено по-рано, очаква се проектът по сливането да приключи през първото тримесечие на 2021г. при спазване на обичайните условия за финализиране, включително одобрение от акционерите на двете компании на съответните им извънредни общи събрания и удовлетворяване на антитръстовите и други регулаторни изисквания.Тагове: psaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ