www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

За по-чист въздух: Филтри с нановлакна в моделите на BMW от догодина

27.07.2020 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Angel Sergeev | 1964 прочитания
A+ | A-

Още от есента на тази година филтърна технология с нановлакна за пръв път ще се използва серийно при Rolls-Royce. Като следваща стъпка в началото на 2021 година тази технология масово ще навлезе при моделното семейство BMW Серия 7, както и при моделите X5, X6 и X7.

Успоредно с това тази технология ще се предлага като опция за допълнителен монтаж и за много други клиенти. По този начин в близко бъдеще BMW ще предлага възможност за значително по-ефективно филтриране на вредните частици от въздуха във вашия автомобил.

Тази технология, която интензивно се разработва от BMW Group през последните години, освен задържане на ултрафините прахови частици позволява и отделяне и на определени микробиологични частици и алергени. Освен това в зависимост от оборудването си и независимо от технологията на филтрите автомобилите на BMW се оборудват и с детектори на качеството на външния въздух, които според неговото качество автоматично превключват в т. нар. режим на рециркулация.

При него чрез многократно преминаване на въздуха в интериора на автомобила през филтрите той се пречиства много бързо. С филтърната технология на нановлакната в режим на рециркулация въздухът в интериора може да бъде пречистен от почти всички частици за по-малко от 2 минути, и то на много по-високо от обичайното ниво.

Режимът на рециркулация може да бъде активиран и деактивиран ръчно от водача – и то не само от автомобила: потребителите на BMW Connected App например имат възможност като част от подготовката на автомобила за предстоящото пътуване да изберат опцията „Пречистване/вентилиране на интериора на автомобила“. С помощта на функцията Стационарна вентилация въздухът в интериора на автомобила се пречиства ефективно и бързо.Тагове: филтърНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ