www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW iX3 с дигитална премиера на 14 юли

10.07.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: | 2170 прочитания
A+ | A-

Премиерата на първото BMW iX3 ще бъде в изцяло дигитален формат. Излъчването на живо е насрочено за 14 юли (вторник) тази година от 10 часа (CEST).

Заводът на BBA в Дадонг ще произвежда първия Sports Activity Vehicle (SAV) с чисто електрическо задвижване за световния пазар. Първите екземпляри на електромобила ще бъдат доставени още през тази година. Междувременно успешно приключват необходимите за хомологацията на новото BMW iX3 тестове и резултатите са изпратени до регулаторните органи на най-важните автомобилни пазари.

С лансирането на електрическия модел, X3 ще се превърне в първия автомобил на планетата, който ще се предлага със задвижване на бензин, дизел, ток и комбинация от ДВГ и електромотор.

Най-интересната подробност касае факта, че засега немците потвърдиха наличието само на версия със задно предаване. Очакваме да видим и 4х4 вариант, но засега няма информация за него.

Що се отнася до пробега с едно зареждане, 74-кВтч батерия ще осигурява изминаването на над 440 километра при един заряд измерено по цикъла WLTP.

Максималната мощност на електрическия мотор ще бъде 286 к.с. при 400 Нм въртящ момент, достъпен още при потегляне.Тагове: bmwix3Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ