www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Renault и Google обявиха партньорство

09.07.2020 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: | 2909 прочитания
A+ | A-

Renault и Google Cloud обявяват ново индустриално и технологично партньорство за ускоряване на дигитализацията на индустриалната система на Renault и трансформацията към Индустрия 4.0. 

Дигитализиране на производствените предприятия и разработване на индустриални решения

Със своя признат принос към Индустрия 4.0, от 2016 г. Renault разработва собствена дигитална платформа за свързване и обобщаване на промишлени данни от 22 обекта на компанията по света (представляващи 76% от производството на автомобили) и повече от 2500 машини. Това ново партньорство с Google Cloud цели оптимизиране на притежаваната и независимо управлявана индустриална платформа за управление на данни на Renault.

Решенията и опитът на Google Cloud в областта на интелигентния анализ, машинното обучение и изкуствения интелект (AI) ще позволи на Renault да подобри веригата на доставки, ефективността и качеството на производството, както и намаляването на въздействието върху околната среда чрез икономия на енергия. 

Тези подобрения ще насърчат разработването на нови вертикални решения за автомобилната индустрия. 

Развиване на дигитални умения

Обучението на служителите също е съществена част от това ново партньорство. Renault и Google Cloud планират да създадат уникална програма, която да подобри уменията на екипите на Renault в областта на инженерните, производствени и ИТ процеси чрез съвместна работа, обучения и сесии за подпомагане с екипа на Google. Целта на тази програма е да насърчи култура, базирана на данни, която е съществена част от ежедневния професионален живот на служителите на Renault, както в оперативния процес, така и в процеса по вземане на решения.Тагове: googleНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ