www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Формула 1: Фернандо Алонсо се присъедини към тима на Renault

09.07.2020 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Angel Sergeev | 14524 прочитания
A+ | A-

Отборът на Renault DP World F1 потвърди присъединяването на Фернандо Алонсо към Естебан Окон като пилот за сезон 2021. С 314 Гран При старта, 32 победи и 97 подиума, Фернандо става част от френския тим за предстоящите сезони.

Предвид силната историческа и емоционална връзка между отбора и Фернандо Алонсо - Renault и Фернандо спечелиха двете си титли в световния шампион заедно през 2005 и 2006 г. - това решение е едновременно смело и значимо за бъдещето, коментират от фирмата. 

„Renault е моето семейство, моите най-любими спомени във Формула 1 с двете ми титли в Световното първенство, но сега гледам напред," добавя Алонсо. "Това е чудесен източник на гордост и с огромна емоция се връщам към отбора, който ми даде шанс в началото на кариерата ми и който сега ми дава възможност да се върна на най-високо ниво. Имам принципи и амбиции в съответствие с проекта на отбора. Техният напредък тази зима дава достоверност на целите за сезон 2022 г. и ще споделя целия си състезателен опит с всички, от инженерите до механиците и моите съотборници. Отборът иска и има средства да се върне на подиума, както и аз."Тагове: алонсоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ