www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Suzuki спря Jimny във Великобритания, следва ли Европа?

08.07.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: | 3368 прочитания
A+ | A-

Suzuki взе тежкото решение да прекрати - може би временно - продажбите на един от най-продаваните си модели във Великобритания. Става дума за Jimny, който е един от най-достъпните офроудъри на пазара.

Причината за това решение не са продажбите - те са доста добри. Моделът не успява да отговори на актуалните емисионни стандарти, което на практика прави продажбата му незаконна.

По-точно казано, с атмосферен бензинов мотор и 5-степенна ръчна скоростна кутия, Jimny изхвърля 154 грама СО2 на 100 километра. Това е с 55 грама повече от средното ниво, което производителите трябва да поддържат в Европа.

Все още не е ясно дали подобен ход ще последва и в останалата част на Европа, но все пак има и добри новини. Jimny може да се завърне като модел за бизнеса, където новите емисионни стандарти няма да играят роля. Тоест, Jimny ще загуби задните си седалки и ще се води категория N1, за да остане в продажба.

Но и това е временно решение. В крайна сметка, инженерите на фирмата работят по нов мотор, който да наследи сегашния 1.5-литров атмосферен бензин. Кога ще видим новия агрегат и какъв ще бъде той, не е ясно засега, но можем да прогнозираме, че Jimny ще се завърне напълно обновен след фейслифт през 2022 година.Тагове: jimnyНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ