www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volvo XC40 изпревари по продажби BMW X1

07.07.2020 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 2615 прочитания
A+ | A-

Силното представяне на Volvo XC40 успя да изведе автомобила начело в класацията за най-продаван премиум компактен SUV в Европа за първото тримесечие на 2020 година. През този период търсенето на XC40 нарасна с 12% и достигна до 22,115 продажби на модела, показват данните на JATO.

С това си представяне, компактният премиум SUV успя да изпревари дългогодишния лидер в сегмента, X1, а на трето и четвърто място се наредиха Audi Q2 и Q3. XC40 и новият Range Rover Evoque бяха единствените модели в топ 10 на сегмента, които увеличиха продажбите си в последното тримесечие, което беше засегнато от редица обстоятелства.

Още с официалното си представяне през 2018 г., компактният премиум SUV Volvo XC40 успя да развълнува и очарова хората както в световен мащаб, така и в България. Сред редицата му международни отличия са престижната награда Европейски автомобил на 2018 г., както и градски автомобил на България за 2019. 

ХС40 е първият автомобил, създаден върху новата Volvo платформа Compact Modular Architecture (CMA), включваща богата гама от революционни технологии, представени за първи път в сериите 90 и 60, базирани на Volvo платформата Scalable Product Architecture (SPA). Подходът на Volvo към безопасността и опита на потребителите се основава на философията, която в компанията наричат кръговрат на живота – непрекъснато усъвършенстване на стандартите и технологиите, вдъхновено от самите потребители и реалния им живот.Тагове: volvoxc40Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ