www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Започна производството на новия Toyota Yaris във Франция

07.07.2020 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 1906 прочитания
A+ | A-

Toyota днес стартира производството на новото поколение Yaris в производственото предприятие във Валенсиен, северна Франция.

Четвъртото поколение на най-продавания модел на марката в Европа е първият компактен автомобил, базиран на новата архитектурна платформа Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-B, осигуряваща основа за повишени динамични качества, подобрена динамика на управление, поведение на пътя и безопасност, както и атрактивен дизайн.

Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) става четвъртият завод в Европа, който въвежда базирани на платформата TNGA автомобили, след Toyota Motor Manufacturing Turkey (Toyota C-HR и Corolla седан), Toyota Motor Manufacturing UK в Бърнастън (Corolla хечбек и Touring Sports) и Toyota Motor Russia (Camry и RAV4).

Тази инвестиция развива стратегията за засилване на нивото на местно производство и увеличаване на производствения капацитет на TME. Стратегията на Toyota за локално производство обхваща съответно и това на основните компоненти на автомобила: новото поколение на Yaris се задвижва от последното поколение 1.5-литров двигател TNGA, който също се произвежда в Европа – в завода на Toyota Motor Manufacturing Poland.Тагове: yarisНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ