www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

100% възобновяема енергия за завода на Volvo в Чънду

09.06.2020 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: | 2608 прочитания
A+ | A-

Производственият завод на Volvo в Чънду, който е и най-големият в Китай, сега се захранва от 100% възобновяема електроенергия, като по този начин вече 80% от заводите на компанията в световен мащаб използват възобновяеми енергийни източници.

Изцяло възобновяемите източници на енергия в Чънду са резултат от наскоро подписан договор за доставка, като по този начин отделените емисии на CO2 ще намалеят с над 11 000 тона годишно.

Това е поредната конкретна стъпка към амбицията на Volvo да има климатично неутрално производство до 2025 г. Тази цел е част от по-широк план за опазване на климата, който има за цел да намали общия въглероден отпечатък на автомобил с 40 на сто между 2018 и 2025 г. До 2040 г. Volvo цели да бъде изцяло климатично неутрална компания.

Новият договор за електроенергия също така е в съответствие с по-амбизиоцните планове в Китай да се намалят въглеродните емисии от промишлеността и въглеродният отпечатък в резултат на производството на енергия.

Доскоро заводът в Чънду доставяше 70% от електроенергията си от възобновяеми източници. Новият договор е насочен към останалите 30%. Според новия договор около 65 на сто от доставката на електроенергия идва от водата, а останалата част са от слънчева енергия, вятърна енергия и други възобновяеми източници.Тагове: volvoНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ