www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Затварянето на завода в Барселона ще струва на Nissan около 1.5 милиарда евро

02.06.2020 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 3440 прочитания
A+ | A-

През миналата седмица Nissan обяви обновения си бизнес план, който ще бъде в сила за японската марка през следващите няколко години.

Една от основните точки в него е потенциалното затваряне на завода на марката в Барселона, който всъщност е и най-голямата фабрика на Nissan в континентална Европа.

Reuters съобщава, че загубите покрай затварянето на завода се изчисляват на около 1.5 милиарда евро според предварителните прогнози. 

Именно поради тази огромна сума, а и други фактори, испанското правителство смята, че по-малки загуби фирмата ще има, ако продължи да оперира завода, в който директно са заети около 3000 човека.

Отново по предварителни прогнози, Nissan ще се нуждае от поне седем години, за да си възвърне средствата, които ще загуби покрай затварянето на завода. Разходите ще бъдат най-вече в посока обезщетение на служители.

Друга важна част от новия бизнес план на марката е лансирането на 12 нови модела в следващите 18 месеца. За сметка на това, общият брой модели в гобалното портфолио ще бъде намален от сегашните 69 до общо 55 модела.

Фокусът по отношение на разработката на нови модели ще падне върху С и D класовете, а наред с тях много внимание ще се обърне и на електрическите автомобили. Nissan планира да продава поне по един милион електрифицирани автомобили годишно до края на фискалната година 2023.Тагове: nissanНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ