www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Април 2020: Пазарът в Европа почти на нулеви нива, Китай с бързо възстановяване

19.05.2020 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 2492 прочитания
A+ | A-

Април беше първият цял месец на изолация с цел ограничаване разпространението на COVID-19. Така беше в почти целия свят, като това има своя исторчески отпечатък върху автомобилната индустрия.

По данни на ACEA, в Европа за месеца са били реализирани 292 182 коли, спад със 78,3 процента спрямо същия месец през 2019 година.

Най-сериозен удар поемат пазарите в Италия, Испания и Великобритания, където спадът - забележете! - е почти 100-процентов. Доста по-добро, но не розово, е положението в Германия, където отчитат свиване на потреблението с 61,1 процента.

Намалението в продажбите в повсеместно за всички производители, няма автомобилни сегменти, които да са незасегнати. Volkswagen Group отчита намаление с 75 процента, при френските компании то е близо 80 процента. 69,7 процента е спадът при BMW, а при Mercedes-Benz - 80,1 процента.

На фона на рекордния срив в Европа, Китай се възстановява изключително бързо до предкризисни нива. Цели 1.5 милиона чисто нови коли са продадени в страната през април, което е спад спрямо април 2019 г. от само два процента. От началото на годината реализациите са надолу с 35 процента до 4.4 милиона единици.Тагове: продажбиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ