www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Знаехте ли, че това е първият плъг-ин хибрид на Audi?

18.05.2020 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Angel Sergeev | 3985 прочитания
A+ | A-

В сегашната си гама Audi предлага доста плъг-ин хибридни автомобили, които се обединяват под индекса TFSI e. Но първият опит на немската марка в тази посока започва преди доста години. По-точно, по време на изложението в Женева през 1990 година.

Тогава компанията от Инголщат представя проекта 100 Avant Quattro Duo - двумоторна версия на тогавашния предшественик на А6, който носи простичкото име 100.

Под предния капак стои 2.3-литров 5-цилиндров бензинов двигател със 136 к.с., а за задната ос се грижи електромотор с още 13 к.с. Благодарение на никел-кадмиева батерия в пода на автомобила, той е бил способен да изминава до 39 километра само на ток.

За да мине в EV режим, шофьорът е трябвало да постави автоматичната трансмисия на N и да натисне специален бутон. На ток максималната скорост е 50 км/ч, а още тогава колата е имала система за рекуперация на спирачната енергия.

От серията са сглобени 10 екземпляра, които са тествани при различни условия. Един от тях дори е бил такси в историческия център на Инголщат, а друг пък се озовава в музея на фирмата, където стои и до днес.Тагове: audi 100Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ