www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW все по-често залага на изкуствен интелект в логистиката

13.05.2020 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 2704 прочитания
A+ | A-

В бъдеще BMW все повече ще залага на компютърните технологии в логистиката, фокусирани върху изкуствения интелект (AI). Основният акцент е поставен върху интелигентните логистични роботи, анализа на данни и симулация на логистични процеси с висока резолюция. Тези AI приложения оптимизират роботизираните приложения, потока на материали и издигат симулациите в процеса на планиране до ново ниво.

В първия си проект BMW оборудва логистични роботи, както и автономни, самостоятелно разработени транспортни роботи (STR), с високоефективна технология и специални AI модули за управление.

Това означава, че приложенията за роботика увеличават способността им да координират и разпознават хора и предмети в сравнение с използваната преди това технология. Благодарение на подобряването на навигацията, препятствията като мотокари, маршрутни влакове или служители се разпознават по-бързо и по-ясно, като алтернативните маршрути се изчисляват в рамките на милисекунди.

Технологията, базирана на изкуствения интелект, позволява на приложенията за роботика да научават и прилагат различни реакции към хора или предмети. „Използването на високи технологии в областта на AI и визуализацията за ново оформление на логистиката е революционно. Сътрудничеството ни с NVIDIA ни позволява още днес да разработваме напредничавите технологии Industry 4.0“, казва Юрген Майдл, ръководител на логистиката в мрежата от производствени мощности на BMW Group.Тагове: bmwНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ