www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Чисто нов модел от Toyota за Европа - 7-местният хибрид Highlander

11.05.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 4329 прочитания
A+ | A-

Toyota обяви лансирането на чисто нов модел за европейския пазар. Става дума за 7-местният хибриден SUV Highlander, който стъпва на континента за първи път.

Голямата джипка със самозарядна хибридна система се присъединява към RAV4, C-HR в С сегмента и очаквания Yaris Cross, който се присъединява към В сегмента.

Highlander ще се предлага в Европа само с един мотор, с 2.5-литров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, с подкрепа от преден и заден електрически мотор, като задният подсигурява интелигентното задвижване на четирите колела AWD-i.

Максималната мощност е 244 к.с. в комбинация от СО2 емисии от 146 г/км и 6.6 л/100км среден разход на гориво, и двете по цикъла WLTP.

Архитектурната платформа GA-K, върху която е изграден Highlander, е съчетана с олекотено и високоякостно шаси с нисък център на тежестта, благодарение на което новият SUV предлага гъвкаво управление и комфортни характеристики при шофиране по магистрални участъци.

Новият Highlander Hybrid е оборудван с последно поколение Toyota Safety Sense – пакет технологии за активна безопасност, разработени за да предпазват или смекчават последствията от сблъсъци в широк спектър от възможни произшествия. Пакетът Toyota Safety Sense в Highlander включва системата Pre-Collision System (PCS) с Активен асистент за завиване и избягване на сблъсък с разпознаване на пешеходци през деня и нощта, както и разпознаване на велосипедисти през деня, Адаптивен криуз контрол (ACC) с Асистент за разпознаване на пътните знаци (RSA), Асистент за следване на пътната лента (LTA), Асистент за напускане на пътната лента (LDA), Автоматични дълги светлини (AHB).

Продажбите на модела в Европа започват от началото на 2021 година.Тагове: toyotaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ