www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Skoda Enyaq iV ще бъде най-мощният сериен модел на марката

07.05.2020 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Angel Sergeev | 6726 прочитания
A+ | A-

Skoda се завръща към корените си като планира да покаже първия си автомобил със задно предаване от серията 105/120/125 насам. Това ще бъде изцяло електрическата разработка Enyaq iV, която ще дебютира и като най-мощната серийна кола в историята на марката.

Чехите разпространиха първи снимки на замаскиран прототип от модела, който се изгражда на платформата MEB на концерна Volkswagen Group. Технологично возилото ще бъде близнак на VW ID.4.

Клиентите ще могат да избират от няколко вресии спрямо тяхната батерия и максимална мощност. Най-евтин ще бъде моделът с 55-кВтч батерия за пробег с едно зареждане от 340 км и задвижване само на задните колела.

Най-мощната версия пък ще има задвижване на четирите колела и мощност от 302 к.с. Този автомобил дори ще носи индекса RS и ще може да ускорява от място до 100 км/ч за малко над 6 секунди.

Производството на модела Enyaq ще започне от края на тази година в Млада Болеслав. Продажбите и първите доставки са планирани за началото на следващата година.Тагове: enyaqНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ