www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Новото Peugeot 308 ще има хибридна спортна 4х4 версия

05.05.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 3407 прочитания
A+ | A-

Peugeot ще продължи съвсем скоро с подновяването на моделната си гама, като следващият член на семейството, който ще бъде изцяло преработен, ще бъде компактният автомобил 308.

Очаква се да го видим към края на следващата година като за база ще се използва подобрена версия на платформата EMP2. Тя ще позволи интегрирането на електрифицирани задвижващи системи.

Точно там се крие и голямата изненада. Французите готвят спортна версия на модела, която ще има 1.6-литров турбо бензинов мотор и два електромотора.

Подобна система задвижва плъг-ин версията на 3008, но при хечбека ще се търси максимална мощност и скорост. Говори се за над 300 к.с., 4х4 предаване и автоматична трансмисия, което ще превърне 308 в директен конкурент на задаващия се нов Golf R с хибридно задвижване.

Освен този агрегат, клиентите ще могат да продължат да избират и от стандартни дизелови и бензинови мотори. Peugeot остава обвързан с развойната дейност на ДВГ като очакваме ново поколение компактни турбо агрегати. Информацията е на Autocar.Тагове: peugeot 308Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ