www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Покривът на новия Lexus LC кабриолет ще издържи поне 18 000 цикъла на сгъване и разгъване

04.05.2020 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Angel Sergeev | 2889 прочитания
A+ | A-

В история си до момента в Lexus никога не е правен автомобил с мек покрив, но не са пестени усилия за разработката на перфектния такъв за новия LC кабриолет.

Мекият покрив не само придава привлекателен и интелигентен силует на купето LC, но изключителната му инженерна изработка позволява тихо и бързо опериране без компромис с багажното пространство.

Механизмите за сгъване на покрива са с обичайна издръжливост от около 10 години преди възникване на необходимост от сервизна дейност. Инженерите на Lexus тестват покрива до степен на повреда, откривайки че може да издържи около 18 000 цикъла на сгъване и разгъване преди възникване на проблем – дори май-малък такъв.

Прецизната програма доказва, че системата също така работи идеално при ниски температури на замръзване и сняг.

Петнадесет секунди са достатъчни за сгъване или разгъване на покрива, като това може да се случва и в движение при скорост до 50 км/ ч. Приложен е още един изпитател метод, при който екипът по разработката използва въздушен тунел, за да докаже, че системата може да се справи при различни скорости и условия на шофиране, включително и насрещен вятър.

Целта не е била реализиране на най-бърза скорост за сгъване и разгъване, а устойчиво и прецизно движение. В допълнение, съществува малка пауза преди извършване на основната част от процеса, детайл, който отразява начина, по който японските калиграфи изписват символи на листата хартия.Тагове: lexus lcНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ