www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Помните ли Skoda Felicia Fun?

28.04.2020 | Авто новини: Лукс&Стил » Ретро, музеи, история | Автор: Angel Sergeev | 6681 прочитания
A+ | A-

В най-новото издание на поредицата си за слабо известни автомобили, Skoda ни припомня историята на един доста интересен малък пикап. Става дума за Felicia Fun, която се появява в края на 90-те години на миналия век.

Машината се появява официално през 1995 година по време на изложението в Женева. Базира се на актуалния по това време за чехите Felicia, който е вторият модел от най-общо наречената "нова ера" за Skoda.

Почти 1200 компонента са специално изработени за този малък пикап в сравнение с Felicia. Най-характерната част от колата се намира в интериора, където откриваме подвижна задна преграда със сгъваем втори ред седалки. С две думи, Felicia Fun може да се трансформира от 2- на 4-местна кола.

На разположение на клиентите са три двигателя - 1.9 дизел, както и 1.3 и 1.6 бензин с мощност от съответно 68 и 75 к.с. Максималната товароносимост на товарния отсек е приблизително 450 килограма.

От октомври 1995 до август 2000 година, от Felicia Fun са продадени общо 4016 екземпляра. И до ден днешен пикапът си остава най-рядката версия на Felicia, като цените на някои добри екземпляри в Германия надхвърлят 4-5 хиляди евро.Тагове: feliciaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ