www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

15 милиона продадени хибриди от Toyota

27.04.2020 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Angel Sergeev | 3137 прочитания
A+ | A-

През януари тази година Toyota отбелязва рекорд от повече от 15 млн хибридни електрически автомобила в световен мащаб от пазарната премиера на Prius през 1997 г. до днес. Към днешна дата продажбите на хибридни електрически автомобили (HEVs) в Европа надвишават 2.8 млн единици с гама от 19 различни HEV модели за двете марки Toyota и Lexus, като през 2019 г. се равняват на 52% от общия обем и 63% от продажбите в Западна Европа.

Днес гамата от налични хибридни електрически автомобили на Toyota и Lexus в световен мащаб наброява 44, като бройката сериозно надминава оригиналния символ за визионерство в масовата електрификация на компанията.

Решението на Toyota за разработка на хибридни електрически автомобили започва преди 25 години, когато Такеши Учиямада води екип за разработка на колата на 21 век, автомобилът, който ще намали емисиите от парниковите газове, както и други вредни замърсители. Стартът на първото поколение на Prius е през 1997 г. по време на подписването на Протокола от Киото, което дава нов тласък на екологичното движение. Днес, 15 милиона хибрида по-късно, Toyota има значителен принос към околната среда след като именно нейната хибридна технология спомага за намаляване на СО2 емисиите с повече от 120 тона към днешна дата в световен мащаб в сравнение с еквивалентните продажби на бензинови превозни средства.Тагове: toyotaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ