www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бъдещето на Renault Megane под въпросителна?

27.04.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 2988 прочитания
A+ | A-

Продажбите в хечбек сегмента в Европа продължават да определят до голяма степен стратегиите на някои от най-големите автомобилни производители в света. Сред тях е и френската фирма Renault, която в този клас предлага модела си Megane от 1995 година насам.

През 2019 година от возилото са продадени малко под 210 000 екземпялра - относително висока цифра, но почти двойно по-ниска от пика на модела през 2008 година.

Това кара шефовете в Renault да обмислят какво да бъде бъдещето на серията. Според актуален репортаж на AutoExpress, понижението в реализациите може да означава само едно - предстоящо спиране от производство.

Подобно решение може да бъде подсилено от стремежа на френската марка да достигне по-бързо процес на пълна електрификация на моделната си гама.

„Неминуемо, след като започнем да добавяме редица EV-та към нашата линия, някои от другите превозни средства ще трябва да си отидат, защото просто не можем да си позволим да разработим всичко това едновременно“, коментира Лауренс ван ден Акер, шеф на дизайна в Renault. „Megane е в сегмент, който е все по-силно подложен на натиск. Трябва да поставим парите си там, където е бъдещето на пазара.“Тагове: renaultmeganeНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ