www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volkswagen поднови производството на ID.3 в Цвикау

23.04.2020 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 2670 прочитания
A+ | A-

От днес, 23 април, Volkswagen ще започне поетапно да възобновява производствената дейност в завода си в Цвикау, където се сглобява електрическият автомобил ID.3.

Първоначално работата ще започне с намален капацитет при сериозно удължени производствени интервали. Взети са всички необходими мерки за осигуряването на безопасна работна среда, съобщават от марката.

„Всички имаме историческа задача за изпълнение. Тази задача е да опазим здравето на нашите служители - и в същото време да върнем бизнеса по пътя си отговорно“, коментира Томас Улбрих, член на Борда на марката за електронна мобилност и председател на Управителния съвет на Volkswagen Sachsen.

До голяма степен капацитета на завода зависи от възможността на доставчиците да осигурят необходимите за производството компоненти. Първоначално процесът по монтаж на поточните линии ще включва по 50 коли ID.3 дневно.

„Постигнахме споразумение с компанията за нови мерки за защита на служителите. Едно е ясно: няма да поемаме никакви рискове, здравето на служителите има абсолютен приоритет - дори това да означава производство на по-малко автомобили“, коментира Йенс Рот, председател на Общия работен съвет във Volkswagen Sachsen.Тагове: коронавирусНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ