www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Новият кросоувър на Toyota дебютира утре?

22.04.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 2177 прочитания
A+ | A-

Глобалната пандемия от коронавирус отложи плановете на Toyota да покаже чисто новия си кросоувър модел по време на изложението в Женева през март, тъй като такова просто не се състоя.

Японците временно оставиха в тайна намеренията си за премиерата на машината, но сега се твърди, че ще я видим още утре по време на специално онлайн събитие.

Засега информацията не е потвърдена, но по всичко личи, че разработката на модела е на практика приключила и няма повод компанията да бави появата му.

По предварителни данни обаче, продажбите на машината няма да започнат преди март 2021 година. Това означава, че Toyota има достатъчно време да насрочи нова премиера, като няма да е изненада да не я видим на 23 април, а по-късно.

Засега не се знае как ще се казва кросоувърът, като условно на този етап се нарича B-SUV от сегмента, в който ще се позиционира. Моделът ще се базира на платформата на новия Yaris и ще се позиционира под C-HR в гамата на фирмата.

Първата частична снимка на кросоувъра вече показа, че той ще разполага с хибридна задвижваща система и 4х4 предаване, което ще го отличава от всички останали конкуренти в класа.

Хибридният мотор ще има работен обем от 1.5 литра и ще бъде на практика идентичен с този в актуалния Yaris. Макар че двете коли ще споделят доста технологични компоненти, очаква се кросоувърът все пак да има своя собствена идентичност.Тагове: toyotaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ