www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW стартира партньорство с водещи световни отбори по електронни спортове

16.04.2020 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 601 прочитания
A+ | A-

Още по темата

За да може устойчиво да се наложи като „важен играч“ в областта eSports, BMW вече е партньор на пет от най-добрите Partner eSports организации в света - Cloud 9 (САЩ), Fnatic (Великобритания), Funplus Phoenix (Канада), G2 Esports (Германия) и T1 (Южна Корея) има по около 200 играча, които се срещат най-вече в класическата игра „League of Legends“.

Този стартирал през 2009 година Fantasy Multiplayer категорично е най-популярната и влиятелна онлайн игра в света с до 8 млн. едновременно регистрирани играчи. За безбройните си фенове „League of Legends“ (LoL) е кралският клас на електронните игри.

Миналогодишният LoL Worlds финал в AccorHotels Arena в Париж е проследен онлайн чрез лайфстрийм от около 44 млн. фенове по целия свят. В други дисциплини като "Dota 2", "FIFA", "Fortnite" или "Rocket League" отборите се състезават в турнири с подобни размери по целия свят, които също се подкрепят и популяризират от BMW.

Марката BMW е не само активен спонсор на тези върхови отбори, но е техен силен партньор, за да може тази дисциплина да стане достъпна на по-широката общественост. „Дългосрочната ни цел е да превърнем отборите от нашето портфолио в популярни имена извън познатата спортна и развлекателна индустрия“, казва Йенс Тимер, Старши вицепрезидент по клиенти на BMW.

В момента BMW значително разширява своя ангажимент, най-вече сред членовете на т. нар. поколение Next във все по-популярния свят на компютърните, онлайн и симулационни игри (eSports). Още през 2017 година като официален партньор на финала на европейската лига „League of Legends“ в Париж за пръв път BMW привлеча вниманието към света на виртуалния спорт.

През 2019 година със сесията SIM Racing, която приключва с премиера на BMW SIM LIVE в BMW Welt в Мюнхен, BMW окончателно се налага като сериозен и голям играч в света на eSports. Преди всичко обаче BMW вече подпомага някои от най-популярните и успешни eSports отбори и като цяло промотира eSports.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ