www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Renault се разделя с партньора си за Китай поради незадоволителни резултати

15.04.2020 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 2278 прочитания
A+ | A-

Renault обяви официално, че се оттегля от джойнт-венчър компанията Dongfeng Renault Automobile Company, която произвежда и продава автомобили на френския бранд в Китай.

За целта Renault продава своя 50-процентов дял на досегашния си партньор Dongfeng Motor Group, като официално посочената причина за това действие са слабите продажби.

Това превръща френската компания в едва втория производител, който се разделя със своя основен партньор в Китай. Същото през 2018 година стори и Suzuki.

През миналата година Renault успя да продаде едва 18 607 коли в Китай, което е далеч под прогнозираната стойност от около 100 000 екземпляра. Само за 2019 година финансовите загуби възлизат на над 200 милиона долара.

Dongfeng възнамерява да обнови изцяло гамата от автомобили, които предлага на своите клиенти, като от поточните линии ще слязат моделите Kadjar, Koleos, Captur и City K-ZE.

Renault все пак не възнамерява да напусне пазара в Китай изцяло, като запазва двете си други партньорства - това с Brilliance China Automotive Holdings за лекотоварни автомобили и това с Jiangling Motors Corporation Group за електрически автомобили.Тагове: китайНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ