www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Автомобил Volvo и за МБАЛЛББ „Света София“ в столицата

13.04.2020 | Авто новини: Авто пазар » Промоции на нови коли | Автор: Angel Sergeev | 2129 прочитания
A+ | A-

Volvo предостави за безвъзмездно ползване автомобил от своята гама на още една натоварена болница в столицата, продължавайки благородната си инициатива от изминалата седмица. МБАЛЛББ „Света София“ е шестата клиника, подкрепена в борбата срещу COVID-19. Volvo автомобилът ще бъде използван за нуждите на болницата в рамките на един месец. Ключовете получи лично изпълнителният директор на Белодробната болница Любчо Пенев.

 „Искам да изкажа благодарност на Volvo и Мото-Пфое за подкрепата, която ни оказват. Вярвам, че в ситуацията, в която се намираме, е важно да си помагаме и да бъдем силни.“, сподели г-н Пенев при приемането на автомобила.

Идеята за инициативата се появи в отговор на нуждата на едно от най-натоварените звена в България в следствие на пандемията, а именно лечебните заведения. Изразеният недостиг на превозни средства, които да удовлетворят транспортните потребности на болниците подтикна Volvo и Мото-Пфое да предприемат действия и да се включат във вълната на взаимопомощ и съпричастие.

„Адмирираме труда и отдадеността на всички лекари. Радваме се, че можем да бъдем от реална помощ за болниците, които имат тази нужда, предоставяйки мобилност в безопасна среда. Правим го именно с нашите Volvo автомобили, които от години са символ и олицетворение на безопасността. Защото сега най-важно е да се пазим, да си помагаме и да бъдем оптимисти, че всичко скоро ще се оправи.“, споделя Ивайло Петров, управител на комплекс Volvo в София.

По-рано през изминалата седмица, навръх международния ден на здравето и празник на здравните работници, Volvo и Мото-Пфое стартираха инициатива за подпомагане на едни от най-натоварените болници в цялата страна в борбата им срещу разпространението на коронавируса. Volvo автомобили бяха предоставени за безвъзмездно ползване на ВМА и Александровска болница в София, УМБАЛ „СВ. Георги“ в Пловдив, УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна и УМБАЛ Бургас.   Тагове: коронавирусНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ