www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Предвиждат спад на EV и PHEV продажбите с до 50 процента за 2020 година

10.04.2020 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Angel Sergeev | 1756 прочитания
A+ | A-

Кризата с коронавирус начертава мрачни прогнози за много индустрии, включително и автомобилната. Най-далечните предвиждания сочат спад в продажбите на годишна база в рамките на между 14 и 30 процента за 2020 година.

Но изглежда секторът с електрически автомобили ще пострада дори повече. Анализатори от Wood Mackenzie прогнозират, че ще видим сриване с 43-45 процента за 2020 година спрямо 2019.

Ако погледнем точните цифри, нещата изглеждат по следния начин. През миналата година продадени са 2.2 милиона изцяло електрически и плъг-ин хибридни коли.

Груба сметка означава, че през 2020 година най-вероятно световният пазар на подобни екологични автомобили няма да достигне и един милион единици. 

Освен очевидните пречки с оглед на ограниченията навсякъде по света, анализаторите отчитат и факта, че цените на петрола вървят сериозно надоллу, което пък може да накара редица потребители да преосмислят идеята си за закупуване на електрически автомобил.

Посочват се и проблеми с доставките на батерии и други важни компоненти за производството на EV-та.Тагове: коронавирусНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "