www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Пилот от NASCAR загуби основен спонсор, защото напусна виртуално състезание (видео)

10.04.2020 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Angel Sergeev | 3516 прочитания
A+ | A-

Моторният спорт е в пълен блокаж от няколко седмици насам, но това отвори сериозна възможност за развитие на виртуалните аналози на популярните серии.

В САЩ, NASCАR се радва на почти един милион зрители на живо на последните си състезания, които се провеждат изцяло във виртуална среда. Тези надпревари стават толкова важни, че някои от спонсорите им обръщат сериозно внимание.

В последния засега кръг на пистата Bristol Motor Speedway, пилотът с номер 43 в истинското състезание, Буба Уолъс, напусна надпреварата, след като се въвлече в лека катастрофа със свой конкурент.

Поради инцидента, Уолъс беше рестартиран от бокса, но отказа да продължи и вместо това затвори играта пред десетките хиляди гледащи.

Последвалите коментари от него в Twitter красноречиво показаха, че той не приема на сериозно виртуалните състезания. В бърза реакция, един от неговите основни спонсори, Blu-Emu, му съобщи, че вече не се ангажира с финансиране на кариерата му.

Във видеото по-долу можете да видите точния момент и реакцията на Уолъс. На този линк можете да видите и съобщенията от Twitter, разменени между пилота и неговия спонсор.

Тагове: nascarНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ