www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volvo ускорява развитието на технологии за безпилотни автомобили

06.04.2020 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Angel Sergeev | 3117 прочитания
A+ | A-

Zenuity, компанията за разработване на софтуер за автономно и асистирано управление, ще бъде разделена на две части, за да увеличи максимално потенциала на разработките си. Първата част е нова самостоятелна компания, която се фокусира върху разработването и популяризирането на автоматизиран софтуер за автономно задвижване. Тя ще бъде собственост на Volvo Cars.

А втората ще се съсредоточи върху непрекъснатото развитие и популяризиране на усъвършенстваните системи за асистенция на водача. Тя ще бъде интегрирана към Veoneer, компанията за оборудване за автомобилна безопасност.

В момента Zenuity е съвместно предприятие на Volvo Cars и Veoneer. В рамките на това сътрудничество, Zenuity е разработила отлична софтуерна платформа за асистенция на шофьора и системи за автономно управление, които предстои да се надграждат и развиват още повече.

Като част от споразумението, операциите на Zenuity и служителите ѝ, работещи в Гьотеборг, Швеция и Шанхай, Китай ще бъдат преместени в новата компания, която ще бъде собственост на Volvo Cars. Операциите и служителите със седалище в Германия и САЩ ще бъдат прехвърлени във Veoneer.

 Тагове: volvoНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ