www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Шеф на VW в Китай: Очакваме продажбите да се очетворят

01.04.2020 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 539 прочитания
A+ | A-

Щефан Вьоленщайн, ръководител на дейността на Volkswagen Group в Китай, коментира ситуацията с продажбите на нови автомобили в Китай в момента.

По неговите думи, цифрите за нови продажби за страната през март би трябвало да са четири пъти по-високи от тези за февруари. Това важи не само за немския производител, а за пазара като цяло.

"Ние сме предпазливо оптимистични, че най-лошите последици от кризата ще бъдат зад гърба ни след два до три месеца“, коментира още Вьоленщайн. „Има все повече признаци, че бизнесът се възстановява. До средата на годината може да се върнем към планирането от миналата година. Надеждата се завръща на китайския пазар."

Volkswagen възстанови производството в почти всички свои 22 завода в Китай с изключение на две фабрики. 

Общите продажби в страната за февруари възлизат на около 250 000 бройки. Предвижда се тази цифра да се върне към по-нормалните за региона 1 милион единици месечно още през март.

"Предполагаме, че възстановяването ще продължи и че ще работим в нормална пазарна среда през 2021 г.“, коментира още Вьоленщайн.Тагове: китайкоронавирусНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "